Schoolbibliotheek moet ervoor zorgen dat kinderen beter gaan lezen

Geschreven door Redactie

Iedere school in Nederland moet een eigen bibliotheek krijgen. Die oproep doen verschillende onderwijs-, cultuur- en jeugdorganisaties aan de minister van Onderwijs.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen steeds minder goed kunnen lezen. Ook vinden ze lezen steeds minder leuk omdat ze boek lezen wat ze niet leuk vinden. De organisaties maken zich daar zorgen over. Daarom moet de regering snel iets doen, vinden ze.


Zo'n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Bijvoorbeeld omdat ze als kind niet of maar korte tijd naar school zijn gegaan. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld geen brieven lezen met belangrijke informatie. 


De organisaties hopen dat dat verandert als elke school een eigen bibliotheek heeft. Ze hopen dat kinderen daardoor het lezen van boeken leuker gaan vinden.

Onze Ambassadeurs