Stichting Missie Gura houdt inzamelingsactie bij buurtsuper PLUS de Greef!

Geschreven door Redactie

Gods liefde, licht en leven delen met Roemeense kinderen 

Tot en met november 2020 kun je Stichting Missie Gura helpen om geld in te zamelen. Daarmee gaat zij Vakantie Bijbel Clubs organiseren voor kinderen in Roemenië.

In de stad Gura Humorlui wonen zo’n 4.000 kinderen. Door de afwezigheid van hun ouders die in het buitenland werken, de lange lege vakanties zonder faciliteiten, mensenhandelaren die daar misbruik van maken en de slechte scholing gebeurt het, dat kinderen vaak op straat leven. Zij krijgen weinig liefde en hebben soms geen onderdak. De kinderen smachten naar veiligheid en geborgenheid. Ze komen vaak terecht in de prostitutie, omdat mensenhandelaren beloven om de kinderen naar het land te brengen waar hun ouders werken. Wat niet gebeurt!

Stichting Missie Gura wil deze kinderen een kans geven door verschillende soorten scholing aan te bieden, met rekenen, taal, koken, handvaardigheid, veiligheid & hygiëne en voorlichting over seks, ziektes en (machts)misbruik. De doelstelling van Missie Gura is om bij de plaatselijke gemeenten en christenen het evangelie bekend te maken onder de bewoners van de stad Gura Humorului.

Buurtsupermarkt de Greef hoorde over de Stichting en gaf de ruimte om de komende maanden met een Gura-statiegeldbonnen-display in de supermarkt te staan. De stichting kan zeker tot en met eind januari geld inzamelen. Meneer de Greef in Almere Buiten: “Geef uw statiegeldbon aan een goed doel en help zo uw steentje bij te dragen. Steun lokaal geboren initiatieven.”

Paul Wolters, een van de oprichters van de stichting, vertelt: ‘Mede dankzij jullie hulp kunnen wij ervoor zorgen dat deze kinderen een betere toekomst krijgen. Wij zijn in Roemenië druk bezig met het opbouwen van een verzamelgebouw waar we de workshops willen geven. De bouw is gestart en we kunnen elke cent erg goed gebruiken. Donateurs, alvast bedankt voor jullie steun!”.


Onze krant nog niet ontvangen?