Streven naar minder voedselverspilling!

Geschreven door Redactie

Tijdens de coronacrisis zijn veel banen verloren gegaan, Hierdoor kwamen sommige huishoudens in de problemen.

Gelukkig zijn er stichtingen die dan te hulp schieten, zoals Stichting Buitengewoon Almere. 

Stichting Buitengewoon Almere verzamelt dagelijks lokale, verse en gezonde voedseloverschotten in en stelt deze ter beschikking aan huishoudens met een klein budget. De stichting staat voor verduurzaming van de samenleving en voor armoedebestrijding. Door gezonde voedseloverschotten in te zamelen bestrijden ze de voedselverspilling én helpen ze mensen die moeilijk kunnen rondkomen aan gezond voedsel. Kwetsbare huishoudens kunnen voor 1,50 euro een voedseltas met verse en gezonde producten ophalen.

Stichting Buitengewoon is sinds 2018 een officiële stichting zonder winstoogmerk. Bij de stichting werken allemaal vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen. Samen zetten zij zich dagelijks in voor de samenleving. Wil je meehelpen of doneren? Kijk dan eens op www.buitengewoonalmere.nlOnze krant nog niet ontvangen?