Action figure voor zieke Olivier

Geschreven door Redactie

De zieke Olivier uit Almere is de eerste die een eigen ‘action figure’ heeft gekregen in zijn provincie.

Olivier heeft een dubbele hartafwijking, waardoor hij als klein jongetje meer van zijn tijd in het ziekenhuis lag dan thuis. Elk jaar krijgen vijf zieke kinderen van het Ronald McDonald Kinderfonds wat extra aandacht. Donderdag kreeg Olivier het actiefiguurtje thuis afgeleverd door zijn ouderling Fleur die daarvoor persoonlijk langs kwam.

Olivier is erg blij met de eigen action figuren McNificent, die dit jaar voor de tweede keer werd gegeven aan vijf kinderen. Hij is dit jaar daarnaast het enige kind die ook een bijna levensgrote variant van kreeg van wel liefst anderhalf meter lang.

De actiepoppetjes van Olivier en de vier andere patiëntjes zitten vanaf dinsdag ook in de Happy Meals van McDonalds.