Prijsuitreiking IVIO Andries Greinerprijs 2021

Geschreven door Redactie

In 2021 werd voor de dertiende keer de wedstrijd voor de IVIO-Andries Greiner Prijs georganiseerd.

De jury had gekozen voor een optimistisch thema: ECHT WEL!
De IVIO-Andries Greiner Prijs is ingesteld in 2003. Het vormde het afscheidscadeau van de toenmalige directeur van IVIO, Andries Greiner. Enkele van de prijswinnaars zijn inmiddels doorgebroken. De meest bekende is de Almeerse Ilse Ruijters die al enkele succesvolle thrillers op haar naam heeft staan en onlangs een schrijversavond in de Flevomeerbibliotheek in Lelystad verzorgde.
 
De schrijfprijs kende twee categorieën: een tot 18 jaar en een voor 18 jaar en ouder. De jury bestond dit jaar uit Andries Greiner als voorzitter, Marion Wichard en Henk Soomers, alsmede eerdere prijswinnaars Greta Woort en Bram Koedam.
Wegens omstandigheden kon de uitreiking niet in 2021 plaatsvinden en was deze verplaatst naar, woensdag 9 februari 2022, waarbij online de winnaar bekend gemaakt werd.  Op dinsdag 1 maart kon in klein comité de prijs uiteindelijk uitgereikt worden.
Deze keer was het Otto van Rijswijk uit Lelystad, die het hoogste oordeel van de jury heeft gekregen. Lina Assalhi uit Almere heeft de aanmoedigingsprijs gekregen voor deelname onder de 18 jaar.

Nogmaals van harte gefeliciteerd, Otto en Lina!


Het nieuwe thema voor 2023 is ook in deze bijeenkomst bekend gemaakt: “Onverwacht”. We roepen al het schrijftalent in Flevoland op om hier alvast over na te denken. Op de website https://www.ivio-andriesgreinerprijs.nl/ zullen de nieuwe berichten te vinden zijn over de wedstrijd van dat jaar. “

Onze Ambassadeurs