Almere City naar de ALMEREDIVISIE

Almere City FC wordt de 55ste unieke betaald voetbalclub die uitkomt in de Eredivisie! De jongste stad van Nederland heeft vanaf seizoen 2023-2024 een ploeg uit de stad op het hoogste niveau in Nederland. Dankzij een klinkklare 1-2 overwinning in het Oude Meerdijkstadion in Emmen wordt geschiedenis geschreven. In combinatie met de 2-0 overwinning thuis is de ploeg van Alex Pastoor oppermachtig.

Wat zijn zij deze Play-Offs meer dan belangrijk! Anthony Limbombe en Rajiv van La Parra. Samen orchestreren zij het doelpunt dat Almere City FC naar de Eredivisie schiet. Aan het begin van de tweede helft zorgt een opleving ervoor dat Almere City FC in Emmen niets meer te vrezen heeft. Limbombe legt de bal panklaar op Van La Parra, die het leer alleen maar binnen hoeft te wandelen. Na zijn doelpunt tegen FC Eindhoven en penalty in de wedstrijd tegen FC Emmen thuis, dus opnieuw een hoofdrol.

Daarmee lijkt het hek van de dam. Nog geen drie minuten later is het namelijk Jorrit Smeets die met een voortreffelijke volley de bal via de binnenkant van de paal binnen ziet vallen: 0-2.

Die demarrage is opmerkelijk, omdat Almere City FC in de eerste helft vooral aan het tegenhouden is. Het Oude Meerdijkstadion is een snelkookpan. Een broeiend zonnetje, gloeiend heet kunstgras. Het is eerste tropische dag van het jaar, zo kopt het KNMI. Geef het de voetballers op het veld maar te doen. Toch ogen de mannen van hoofdtrainer Alex Pastoor ontspannen.

Voor Almere City FC is het de eerste helft overleven. FC Emmen dringt aan, Almere City FC beantwoordt dat met enkele tackles op het scherpst van de snede. Eén van de tackles resulteert in een gevaarlijke vrije trap, die gelukkig op de knoesten van Nordin Bakker uiteen spat.

Almere City FC probeert de tegenstander te ontregelen en zelf op de counter te spelen. Daar gaat het een aantal keren slordig mee om. Voor het eerste Almeerse schot van de wedstrijd moeten we wachten tot halverwege de eerste helft. Het schot van Duijvestijn suist echter de tribune in.

In de tweede helft is het door twee kansen meteen 0-2. Maar FC Emmen geeft zich geenszins gewonnen. Enkele minuten nadat Almere City FC over twee wedstrijden genomen een 0-4 voorsprong pakt, doet de ploeg iets terug. Jari Vlak heet de schutter, die de bal in tweede instantie achter Bakker deponeert.

FC Emmen probeert het hierna met man en macht, maar de Almeerse dam breekt niet. Net voor tijd lijkt het erop dat de Drentenaren nog langszij komen. Scheidsrechter Lindhout geeft een penalty voor een charge van Thomas Poll, maar wordt door de VAR naar de kant geroepen. De scheidsrechter ziet hierbij in dat zijn beslissing overtrokken is, waarbij ook het laatste stukje hoop van de Eredivisionist wegvloeit.

Nu is het wachten op het Eredivisie speelschema. Eind juni weten weten we wie en wanneer we tijdens seizoen 2023-2024 in het Yanmar Stadion mogen ontvangen.