Waterkasteel de Kemphaan in Almere nodigt je uit om Dubbel-Op te genieten in de Voetsporen van Vroeger naar Nu!

Geschreven door Redactie

Dubbel-Op genieten, wandelen en picknicken in de voetsporen van Vroeger naar Nu in de kasteeltuin van het waterkasteel op StadslanDubbel-Op genieten, wandelen en picknicken in de voetsporen van Vroeger naar Nu in de kasteeltuin van het waterkasteel op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

“Wist je dat deze ontspannende en zorgeloze handeling van het eten buitenshuis en het delen van quality time met mensen terug gaat naar de middeleeuwen in Engeland? Middeleeuwse jachtfeesten en renaissance banketten kunnen worden toegeschreven aan het buitenshuis dineren zoals we vandaag de dag kennen. De geschiedenis van een picknick is toe te schrijven aan de Europeanen maar tegenwoordig genieten mensen over de hele wereld van deelname aan deze ontspannen uitstapjes.”


Picknicken is dus ontstaan in de middeleeuwen. Waterkasteel de Kemphaan, het modernste kasteel van Nederland, laat je nu genieten van één van de moderne variaties van deze “quality time”. 


Ga lekker naar buiten en bezoek de kasteeltuinen van Waterkasteel de Kemphaan, de bossen op Stadslandgoed de Kemphaan en het Almeerderhout. Door de sluiting van de horeca is een terrasje pakken of het restaurant bezoeken nu even niet mogelijk. In de kasteeltuin staan er altijd al bankjes en picknicktafels. Wanneer je even wilt uitrusten en van de omgeving van de tuinen wilt genieten kun je altijd al plaatsnemen op één van deze plekken in de kasteeltuinen.  


De komende weken, bij droog weer, gedurende de tijd dat de horeca gesloten is in verband met de Corona-maatregelen kan je zaterdag’s en zondag’s van 11.00 uur tot 16.00 uur, op moderne wijze picknicken. Misschien wel met je jas aan maar dan wel met een heerlijk kopje koffie met gebak, thee, een snack enz. Bij de bankjes en picknicktafels staan nu in het weekend een extra afvalbak met een vlaggenmast met kippenvlag. Daaraan zit een klein informatiepaneel.  


Op dit paneel staat ons verhaal en tevens zie je twee QR-codes. In de kasteeltuin is een mooie wandelroute uitgezet welke is gerealiseerd in samenwerking met IVN afdeling Almere en deze wandelroute is met een QR- code vanaf het informatiepaneel gratis te downloaden. Je kan op je bankje de verhalen lezen over de fauna van vroeger of na de koffie de route gaan wandelen. Je zult versteld staan hoeveel overeenkomsten er zijn in de kasteeltuinen van Vroeger en die van Nu. Hoe informatief kan een buitenwandeling zijn in Almere!  


De tweede QR-code is van Kip & Ei restaurant Dubbel-Op. Als je deze scant kan je via het menu van het restaurant een bestelling plaatsen en terwijl je geniet van de rust en de schoonheid van de natuur wordt je hapje of drankje in de Kasteeltuin bezorgt. 


Daarnaast is er een TijdReis op papier, een educatieve wandeling met informatie en kleine opdrachten voor jong en oud. Een leuke buiten activiteit in de huidige Coronatijd. 

Die kan je ook bestellen via de Qr-code voor €1.50 bij je andere bestelling en anders is deze te koop bij de scharrelkiosk bij het Kip en Ei restaurant Dubbel-Op.


Dit is dus Dubbel-Op genieten, Wandelen en Picknicken in de Voetsporen van Vroeger naar Nu vindt alleen plaats op zaterdag en zondag van 11.00 u tot 16.00 u. Bij regen komt de activiteit te vervallen. Zij vragen de bezoekers wel om de Corona maatregelen in acht te nemen en de locaties schoon achter te laten


Onze Ambassadeurs