Almeerse coronapatiënten overgevlogen naar Duitsland; meer dan 10.000 besmettingen!

Geschreven door Redactie

Twee Almeerse coronapatiënten zijn vrijdag rond twaalf uur van het Flevoziekenhuis per ambulancehelikopter naar ziekenhuizen in Duitsland gebracht.

De zorg in Almere wordt zo ontlast. Het gaat om de eerste Nederlandse coronapatiënten die naar het buitenland gaan sinds het begin van de tweede golf.

De capaciteit van de zorg in Nederland raakt overbelast door de toestroom van mensen die COVID-19 hebben. Eerder werd besloten om de reguliere zorg af te schalen met 20%, in onder meer het Flevoziekenhuis. Om te voorkomen dat de zorg nog verder afgeschaald moet worden, worden de coronapatiënten naar het buitenland gebracht.

Het aantal coronabesmettingen loopt al weken op. Vorige week stierven drie inwoners van de provincie door het virus. Zo'n 1.000 mensen testten in die periode positief, 38 procent meer dan de week daarvoor.

Deze vrijdag kwam het aantal besmettingen volgens het RIVM voor het eerst BOVEN de 10.000 uit!