Eén van de duurste Nederlandse oorlogsfilm toch in de bioscoop

Geschreven door Redactie

De bekende films James Bond, Wonder Woman en andere grote films zijn uitgesteld vanwege de corona-maatregelen, maar de makers van een grote nieuwe Nederlandse film dachten wat anders: De Slag om de Schelde komt voor kerst in de bioscoop.

De Slag om de Schelde is een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt. De film kostte 14 miljoen euro om het te maken. Het is bijna niet mogelijk om dat in de bioscoop terug te verdienen. Vooral omdat er door de maatregelen nu maar 30 mensen tegelijk in een zaal mogen.

De makers willen de film toch uitbrengen. Omdat er geen andere grote films draaien, kan De Slag om de Schelde in heel veel zalen tegelijk draaien. Maar dat is niet de enige reden.

De bedoeling is ook niet om er geld aan te verdienen, maar om een epische/leerzame film te maken die je leert hoe de oorlog was.

De film gaat over drie jonge mensen in de Tweede Wereldoorlog, die elkaar ontmoeten tijdens de slag om de Schelde in 1944. Bij die historische gebeurtenis kwamen 10.000 mensen om het leven.


Onze Ambassadeurs