Twee weken niet snuffelen tussen de boeken

Geschreven door Redactie

Er is een ware run op boeken uit de bibliotheek. Volgens Jan Gommer van Flevomeer Bibliotheken hebben veel leden snel nog even boeken gehaald. Even door de boeken snuffelen zit er voor zeker twee weken niet in, omdat de bibliotheken vanaf gister 22:00 uur dicht waren.

Dat zwembaden, theaters en bibliotheken sluiten, is dinsdagavond aangekondigd door premier Mark Rutte tijdens een persconferentie. 


Hoewel alle vestigingen dicht zijn, kunnen leden nog wel aan boeken komen via een 'snackbar-achtige' oplossing. Want de afhaalbieb blijft wel open. Deze service was eerder al ingesteld voor bezoekers die zich in de bibliotheek niet veilig voelen. 

Wie nog boeken in huis heeft, hoeft zich geen zorgen te maken om boetes. De inleverdata worden uitgesteld, zodat er geen boete hoeft te worden betaald. Ook verwacht Gommer dat er volgende week een regeling komt waarbij boeken kunnen worden terug gebracht. 


Of de sluiting bij twee weken blijft, weet de bibliothecaris niet. "Alle scenario’s passeren de revue, ook de mogelijkheid dat de bibliotheek langer moet dichtblijven."

Onze Ambassadeurs