Beesha, een bijzondere zeepfabriek in Almere

Geschreven door Beesha

Beesha is een jong bedrijf in Almere wat plastic vrij shampoo bars en conditioner bars maakt in verschillende geuren. Hun visie is zo min mogelijk plastic in de badkamer.

Wat is een shampoo/conditioner bar?

Eigenlijk is het een stuk zeep voor je haar. Een shampoo/conditioner van Beesha bevat alleen essentiële ingrediënten om je haar te reinigen en te voeden. Het bevat geen siliconen, parabenen, kunstmatige conserveringsmiddelen en sulfaten. Deze ingrediënten zijn vaak erg irriterend voor de hoofdhuid. In plaats daarvan gebruikt Beesha Kokosboter en vitamine B5 en natuurlijke proteïnes om je haren te voeden. In de conditioners zit sheaboter wat verzorgende vitamine E bevat. De heerlijke geuren komen van 100% natuurlijke essentiële oliën. Er is ook een lijn met parfumolie. Gemiddeld kan je 80 keer je haren wassen met 1 shampoo bar. Dat zijn ongeveer 3 plastic flessen shampoo.

Wist je dat 91% van de plastic niet gerecycled wordt? In 2025 zal meer dan 600 miljoen ton plastic per jaar geproduceerd worden op aarde. Recyclingsystemen zijn niet in staat die hoeveelheid op te vangen. Tot 2018 is in totaal 86 miljoen ton plastic in zee beland. Het enige dat helpt: veel minder plastic produceren en gebruiken.

Beesha produceert diervriendelijk en verpakt al haar producten plastic vrij. Dus wil je de stap maken naar een plasticvrije badkamer? Kijk dan eens op hun website www.beesha.nl.

Onze Ambassadeurs