Vanavond bespreking burgermeesters van veiligheid over de feestdagen

Geschreven door Redactie

De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's die samen het Veiligheidsberaad vormen, willen vanavond een vergadering houden en alvast vooruitkijken naar de feestdagen in december. Er wordt ook besproken over de actuele coronacijfers en de effecten van de maatregelen die zijn genomen.

Of je met Kerstmis weer uit eten kan, blijft nog een vraag. Het is ook nog niet helemaal duidelijk of je met oud en nieuw vuurwerk mag afsteken. Na het overleg vorige week gaven de burgemeesters al aan dat zij ervoor zijn van een landelijk verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk dit jaar, vooral om de druk op de ziekenhuizen en de hulpdiensten te verminderen.


Ook de Tweede Kamer, artsen en de politie zijn voorstander voor een verbod. Het kabinet maakt binnenkort een keuze.