Vereniging Openbaar Onderwijs: terecht dat Slob terugkrabbelt

Geschreven door Redactie

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) uit Almere vindt het goed dat minister Arie Slob van Onderwijs zijn uitspraken heeft teruggenomen.

De minister zei maandag in een debat niets te kunnen doen aan reformatorische scholen die van ouders vragen een verklaring te ondertekenen dat ze een homoseksuele leefwijze afwijzen. Zonder zo'n verklaring mogen hun kinderen niet naar deze scholen.

Volgens voorzitter Marco Frijlink van de VOO is het terecht dat de minister is bijgedraaid. Minister Slob wil nu weten wat er exact in de verklaringen staat die op sommige reformatorische scholen worden gevraagd. Hij is bereid de wet hierover aan te passen. "Dat lijkt me uitstekend", zegt Frijlink hierover. Of er met deze verklaringen sprake is van discriminatie, is volgens Slob aan de rechter.

Minister Slob zei maandag nog dat het scholen vrij staat zo'n verklaring te vragen. En dat hij er niets aan kon doen, omdat vrijheid van onderwijs in de grondwet staat. Dinsdagmiddag nuanceerde minister Slob zijn uitspraken en noemde hij de verklaringen "een brug te ver".

Het Openbaar Ministerie kondigde dinsdagmiddag aan te onderzoeken of de eerdere uitspraken van Slob strafbaar kunnen zijn. Dit gebeurde nadat politienetwerk Roze in Blauw een oproep gedaan had aangifte te doen tegen de uitspraken van Slob.

Onze Ambassadeurs