Officieel: Vuurwerk dit jaar verboden

Geschreven door Redactie

We hebben slecht nieuws voor vuurwerk liefhebbers. Dit jaar mag er geen vuurwerk worden afgestoken tijdens de jaarwisseling. Er werd al langer over gediscussieerd, maar vandaag is het officieel bekend gemaakt.

Het verbod leek er al aan te komen. Eerder lieten politie en burgemeesters al weten dat ze liever een Oud en Nieuw vieren zonder vuurwerk. Het zorgt voor veel slachtoffers. Die kunnen ziekenhuizen er niet bij hebben naast alle corona-patiënten.

De regering gaat streng controleren tijdens de jaarwisseling. Volwassenen die er niet aanhouden krijgen een boete van zeker 100 euro. Kinderen krijgen een Halt-straf en moeten dan bijvoorbeeld op straat afval opruimen.

Categorie 1 vuurwerk mag nog wel worden afgestoken. Dat is vuurwerk dat het hele jaar verkocht mag worden aan iedereen van 12 jaar en ouder.

In deze categorie vallen sterretjes, trektouwtjes, knalerwten, knetterballen, grondbloemen, kleine ijsfonteintjes en luchthuilers.


Verkopers van vuurwerk zijn niet blij met het besluit van de regering. Ze zijn bang dat ze daardoor veel geld zullen mislopen. De regering geeft alle vuurwerkverkopers geld, zodat ze niet failliet gaan. 


Onze Ambassadeurs