Almere telt meeste burn-out klachten van Flevoland

Geschreven door Redactie

Ruim 1 op de 5 van de werkende Almeerders heeft vorig jaar last gehad van burn-out klachten.

Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO, in het kader van de 'week van de werkstress'.

In de rest van de provincie had ongeveer dertien procent van de werkende Flevolanders last van burn-out klachten. Daarnaast gaf zo'n twaalf procent van de Almeerders aan vaak familie- of gezinsactiviteiten te missen door het werk. In de rest van Flevoland bleek acht procent van de werkenden die activiteiten te missen. 

Volgens TNO hadden vorig jaar zo'n 1,3 miljoen Nederlanders klachten die passen bij een burn-out. De kosten van het verzuim door werkstress zijn opgelopen tot zo'n 3,1 miljard euro per jaar. Werknemers in het onderwijs, de ICT-sector en in de zorg geven het vaakst aan dat zij met behoorlijke stressklachten rondlopen. 

De cijfers uit het onderzoek zijn vóór de coronatijd verzameld, maar volgens TNO lijkt het effect van thuiswerken over het algemeen beperkt. In juli gaf zo'n zeventien procent van de Nederlanders aan rond te lopen met burn-out klachten.

Onze krant nog niet ontvangen?