Winkelen in daluren met prijzen beloond

Geschreven door Rory de Meijer

Ondernemers in het stadscentrum van Almere zijn een actie begonnen: wie in daluren gaat winkelen, kan vanaf maandag in de prijzen vallen.

Mensen die in het stadscentrum voor 50 euro of meer uitgeven, kunnen die bonnetjes bij de VVV inleveren of op de actiewebsite uploaden om mee te dingen naar de prijzen. "Mensen kunnen in totaal 20.000 euro aan prijzen winnen", aldus Martin Ort van Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere.

De winkeliers willen zo ervoor zorgen dat mensen meer gespreid over de dag gaan winkelen. "Zo willen we de mensen belonen", legt Ort uit.

Ort maakt zich in elk geval niet druk dat het zo'n daverend succes wordt dat je straks over de koppen kunt lopen tijdens de daluren. "We denken dat mensen hierdoor een klein beetje gaan schuiven, we koesteren geen illusies."

Onze krant nog niet ontvangen?