Standaardsituatiesucces voor Almere City FC

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft zich na de nederlaag van vorige week uitstekend opgericht.

In eigen huis werd er met maar liefst 3-0 gewonnen van Go Ahead Eagles in een wedstrijd waarin het vrijwel niks weggaf.

Doelpunten kwamen deze zaterdagnamiddag van Frederik Helstrup, Oussama Bouyaghlafen en Xian Emmers. Alle doelpunten kwamen voort uit standaardsituaties. Door de overwinning nemen de Almeerders de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie weer over.


Het duurt even voor de wedstrijd op gang komt. City heeft de hele wedstrijd meer de bal dan de tegenstander en na een kleine twintig minuten levert dat de eerste gevaarlijke momenten op. Een vrije trap van Ryan Koolwijk wordt met moeite gekeerd door doelman Jay Gorter en de afgeslagen hoekschop daarna levert Tim Receveur een vrije schietkans op. Die bal gaat echter naast en een schot van Jearl Margaritha gaat in de handen van de doelman.


Vlak voor rust is het echter alsnog raak. Frederik Helstrup is de gelukkige doelpuntenmaker,nadat Thomas Verheydt een slimme corner via Guillermo Gauna en Ryan Koolwijk doorkopt. De centrale verdediger zet City van op de doellijn op 1-0.


Na de onderbreking is de eerste mogelijkheid nog voor de Eagles – een schot van Antoine Rabillard is een prooi voor goalie Michael Woud – maar al snel neemt de ploeg van Ole Tobiasen het heft weer in handen. Jearl Margaritha mist nog een kans, maar even later is het wel 2-0. Oussama Bouyaghlafen neemt de goal voor zijn rekening door de bal uit een kluts van dichtbij binnen te prikken.


Een kwartier voor tijd is het pleit definitief beslecht. De van een blessure teruggekeerde middenvelder Xian Emmers is verantwoordelijk voor 3-0 met een prachtige kopbal. De Belg verlengt een corner prachtig richting de verre hoek en is zo verantwoordelijk voor de eindstand.


Komende vrijdag speelt Almere City FC een uitwedstrijd tegen FC Volendam, de zoveelste test van dit seizoen. De volgende en laatste thuiswedstrijd van 2020 wordt gespeeld op 4 december. Jong FC Utrecht komt die vrijdag op bezoek in het Yanmar Stadion. Alle wedstrijden zijn voorlopig live te volgen op Fox Sports en natuurlijk via EasyFM!



Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs