Buurtsnackbar Karel's Corner sluit noodgedwongen de deuren

Geschreven door Redactie

Karel's Snack Corner in Almere Haven sluit na zondag voorgoed de deuren. Dat heeft de eigenaar noodgedwongen en "met pijn in zijn hart" besloten. De friettent is al 25 jaar een begrip in Almere Haven. Voornaamste reden van de sluiting is de coronacrisis.

Door de uitbraak van het virus en de maatregelen om de verspreiding te voorkomen, zag huidige eigenaar Dennis Busch zijn omzet flink dalen.

Dat zorgt ervoor dat de snackbar nauwelijks nog rendabel is. Voor corona twijfelde Busch al om door te gaan met de snackbar. Hij hield nagenoeg geen tijd meer over om met zijn zoontje door te brengen, omdat hij altijd aan het werk was. Door het vele werken had hij ook voor zichzelf geen tijd meer vrij.

Dat corona het laatste zetje heeft gegeven is een feit, zegt de eigenaar. Hij baalt erg dat hij dit besluit heeft moeten nemen. De gedreven frituurkoning kent zijn klanten goed. De eersten heeft hij zien komen, toen zijn vader Karel de snackbar opende. Hun kinderen staan nu ook aan de toonbank. "Het contact met de klanten ga ik het meest missen. Ik ken ze bijna allemaal bij naam."

"Dat is wederzijds voor zijn klanten, en zeker ook voor de bewonersvereniging Grienden en Meenten. Dennis heeft zich vele jaren lang ingezet voor de buurt en ondersteunde regelmatig activiteiten van de vereniging via sponsoring. Daar zijn we hem dankbaar voor. We wensen hem het allerbeste toe", schrijft de bewonersvereniging.

Dennis Busch nam drie jaar geleden het stokje over van zijn vader, nadat hij overleed. Karel was een markant persoon in Almere Haven. Nagenoeg iedereen kende hem.

In mei 2017 kwam Karel's Snack Corner in het nieuws toen een uithangbord van de gevel verdween. Het bord had grote emotionele waarde voor uitbaters Dennis en Cindy. Karel Busch heeft het bord in 2017 weer opgehangen.

Onze Ambassadeurs