Primeur: burgemeester sluit notariskantoor na criminele activiteiten

Geschreven door Redactie

Burgemeester Weerwind heeft een notariskantoor in Almere gesloten, omdat er criminele activiteiten plaatsvonden.

De gemeente Almere zegt dat het voor het eerst in Nederland is dat het bestuursrecht op deze manier wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit. In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie is besloten dat het kantoor de deuren een half jaar gesloten moet houden.


De politie heeft informatie dat het notariskantoor criminelen faciliteert in hun activiteiten en dat er sprake is van een gevaar voor de openbare orde. Om welk kantoor het gaat en waar de criminele activiteiten uit bestaan, is niet bekendgemaakt.


Het doel van de sluiting is volgens de gemeente 'om de openbare orde te laten herstellen en om de loop naar het pand voor criminele activiteiten eruit te halen en daarmee herhaling te voorkomen'.


In het Actieplan Veiligheid 2019-2022 heeft de gemeente Almere opgenomen dat er de komende jaren extra wordt geïnvesteerd in het voorkomen en bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Dat is criminaliteit waarbij de onderwereld en de bovenwereld met elkaar verweven raken.

Onze Ambassadeurs