Houten kerstbomen versieren de Stedenwijk

Geschreven door Redactie

Aan de Breukelengracht in de Almeerse Stedenwijk staan sinds kort houten kerstbomen.Het gaat om een initiatief van buurtbewoners om de kerstsfeer in de wijk te krijgen.

"Er staan er in totaal 41", weet buurtbewoonster Anne Kuipers. Samen met enkele buren is ze begonnen met het initiatief. "Voorheen hadden we hier altijd drijvende kerstbomen, maar dat werd op een gegeven moment een beetje lastig". Zo viel er wel eens een boom om door de wind of lag er een haspel in de gracht. "Toen hadden we weer kortsluiting, het was tijd voor iets anders."

Daar was de buurt het ook mee eens en zo begon de zoektocht naar een alternatief. "Een van onze buren heeft een houthandel en die kon makkelijk aan deze houten kerstbomen komen." Met de buurt hebben ze die in korte tijd in elkaar gezet. Naast de houden bomen hebben sommige bewoners ook nog hun tuin volgehangen met verlichting. Ook de Breukelenbrug is verlicht. 

"Ik vind het heel fijn om in een buurt te wonen waar we dit met zijn allen doen. Dat geeft een ontzettend fijn gevoel", aldus Kuipers.


Onze Ambassadeurs