Bussen blijven ondanks corona vaak rijden

Geschreven door Redactie

Ook nu er vanwege corona minder passagiers zijn, blijven de bussen in Almere volgend jaar vaak rijden.

Dat belooft vervoerder Keolis. Het busbedrijf zegt wel per 31 januari enkele tijdelijke wijzigingen in de dienstregeling door te voeren.

Volgens Keolis is bij het opstellen van de nieuwe dienstregeling voor de bussen van AllGo en R-net gekeken hoe het hoogfrequente busnetwerk van Almere zo goed mogelijk behouden kon blijven. Uitgangspunt was dat er geen lijnen zouden vervallen of dat er niet veel minder bussen zouden rijden.

Ook na 31 januari rijdt in de spits op alle allGo M-lijnen minimaal elke 10 minuten een bus, op de meeste lijnen zelfs vaker. Daarnaast blijven volgens Keolis alle hele vroege en de laatste ritten rijden, zodat reizigers altijd op hun bestemming kunnen komen. AllGo zegt voortdurend de hoeveelheid reizigers in de bussen te meten en houdt extra bussen stand-by, voor het geval het te druk wordt.

De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling zijn tijdelijk. Zodra de coronamaatregelen versoepelen en er weer meer reizigers gebruik maken van het OV, zegt Keolis te kijken hoe de dienstregeling weer kan worden uitgebreid.

Alle informatie over de nieuwe dienstregeling is volgens Keolis vanaf half januari te vinden op de website van allGo.



Onze Ambassadeurs