Perspectief opent deuren voor coronapatiënten

Geschreven door Redactie

Voormalig gezondheidscentrum Perspectief in Tussen de Vaarten opent vanaf maandag 6 april aanstaande haar deuren om coronapatiënten op te kunnen vangen en hen van de benodigde zorg te voorzien. De zorg wordt geleverd door huisartsen en de wijkverpleging van Zorggroep Almere.

Perspectief is volledig ingericht om zorg te kunnen bieden aan coronapatiënten die te ziek zijn om thuis te kunnen blijven maar die niet urgent genoeg zijn om opgenomen te kunnen worden in het ziekenhuis. Op dit moment kunnen deze patiënten nog niet in Almere terecht maar wordt men doorgestuurd naar bijvoorbeeld Lelystad. Zeker voor familieleden een onwenselijke situatie. Zij willen graag hun naaste dichtbij zich hebben.

Ook de huisartsen en medewerkers van de wijkverpleging willen deze patiënten waar mogelijk in Almere houden om zelf de zorg kunnen blijven bieden. Dat gaat niet als de patiënten opgenomen worden in een andere stad.

Perspectief was al even niet meer in gebruik als gezondheidscentrum. Het gebouw is de afgelopen periode gereed gemaakt om 12 patiënten met corona op te kunnen vangen en te verzorgen. Ook is er ruimte voor familie om hen te bezoeken. 

Onze Ambassadeurs