Almeerders zeggen het met een ansichtkaartje

Geschreven door Redactie

Niets leuker dan een ansichtkaartje ontvangen, vinden ze in Almere. Het collectief ALLYBLIJFTBINNEN komt na een Koningsnachtconcert op het dak van het hoogste gebouw in Almere, een speciale actie voor Almeerse moeders en een muzikale boottocht door de grachten van de stad, nu met een ansichtkaartenactie.

In totaal gaat ALLYBLIJFTBINNEN 5000 handgeschreven ansichtkaarten versturen. Van Almeerders aan Almeerders is het idee. "Gelukkig hoeven we de kaarten niet met z'n vijven te schrijven, er zijn vrijwilligers die ons gaan helpen", lacht Charlotte Schreuders. Naast haar maken ook Kevin van Drumpt, Martijn Groot, Mitchell Geleijnse en Stefano Hennevelt onderdeel uit van het collectief. De groep wil de saamhorigheid in de stad vergroten in deze coronacrisis. "En we hoeven ook niet alle vijfduizend postzegels te likken. We versturen het via bulkpost."

Zelf verstuurde zij voor het laatst in de zomer een ansichtkaartje. Aan vrienden die het even moeilijk hadden. "Normaal app je of bel je met vrienden. Op het moment dat ze dan een kaartje van je ontvangen is de reactie meteen leuk. Het is een verrassing", aldus Schreuders. In de maand december staan er meer acties op stapel. Zo komt er ook een evenement met Oud en Nieuw, maar dat is nu nog geheim.

De ansichtkaarten die op de bus gaan, zijn geen kerstkaarten. Schreuders: "We hebben drie ontwerpen laten maken die bij ons initiatief passen. Het is echt een kaartje om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt." Wie ook een kaartje aan een Almeerder wil versturen, kan terecht op de site van ALLYBLIJFTBINNEN. "Je hoeft natuurlijk niet per se het kaartje aan een plaatsgenoot te sturen. We doen niet moeilijk."

Onze krant nog niet ontvangen?