Handbalster Ten Holte volgt EK op de voet

Geschreven door Redactie

Ondanks de coronacrisis kan handbalkeepster Yara ten Holte uit Almere terugkijken op een prima sportief jaar.

Zo mocht ze in september met haar club Dortmund debuteren in de Champions League, tijdens de wedstrijd tegen het Deense Odense.

In oktober volgde een nieuw hoogtepunt voor Ten Holte: ze werd uitgenodigd voor een trainingsweek bij het grote Oranje en mocht debuteren tijdens de oefenwedstrijd tegen Duitsland.


Dieptepunten waren er ook voor de Almeerse. Door het corona-virus werd het seizoen 2019-2020 niet afgemaakt en liep Ten Holte met Borussia Dortmund een zekere Duitse landstitel mis.


Na haar succesvolle trainingsstage bij Oranje zat Ten Holte in oktober ook bij de 35-koppige voorselectie voor het EK dat momenteel in Denemarken gespeeld wordt. Helaas viel ze net af voor de definitieve EK selectie. Dat was wel een beetje ingecalculeerd: "Natuurlijk hoop je er als topsporter altijd op. Dit zijn gewoon toernooien die je wilt spelen. Ik weet dat ik nog jong ben en geduld moet hebben. Alleen dat heb je soms als topsporter niet. Dus die teleurstelling is er altijd een beetje als je er niet bij zit. Toch was ik er niet vanuit gegaan en was het geen grote teleurstelling".


Aanmoedigen

Ondanks ze uiteindelijk niet met Oranje mee mocht naar Denemarken, volgt Ten Holte volgt het huidige EK op de voet: "Er zijn heel veel meiden van mijn club Borussia Dortmund actief op het EK. Ze spelen voor Nederland, Duitsland en Spanje. Die ga ik aanmoedigen en ik hoop dat ze zo goed mogelijk presteren. Uiteindelijk hoop ik dat Oranje met een medaille naar huis komt".


"De bondscoach was ook positief over mij, ik heb een positieve indruk achtergelaten"


— Yare ten Holte, handbalkeepster

Ten Holte wil in de nabije toekomst wel een vaste waarde te worden binnen de Oranje-selectie: "Ik hoop eerlijk gezegd na de Olympische Spelen. Dat is meestal zo'n punt waarop er veranderingen plaatsvinden. De bondscoach was ook positief over mij, ik heb een positieve indruk achtergelaten. Als ik dit seizoen nog veel in de BundesLiga en de Champions League kan spelen, kan ik die volgende stap zetten: dat ik constant wordt en hij mij kan opnemen".


Ten Holte was dezer dagen in Almere maar is inmiddels weer naar Duitsland vertrokken, waar ze eind december de BundesLiga zal hervatten. Ze wil komend jaar in ieder geval de Duitse landstitel pakken.

Onze Ambassadeurs