‘’Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’, luidt de challenge van deze week. Doe jij ook mee?

Geschreven door Redactie

De feestdagen staan voor de deur en dan willen we allemaal graag een beetje goed en verzorgd voor de dag komen. ‘’Duurzaam schitteren tijdens de feestdagen’’, luidt dan ook de challenge van deze week. 

Meld je aan: www.ikdoemeejijook.nl #ikdoemeejijook

Tip van de Stichting Natuur en Milieu: Probeer eens biologische kleding, gemaakt van duurzame stoffen waarin geen schadelijke en chemische producten zijn gebruikt. Check eerst het label om te zien van welk materiaal het is gemaakt en of je een biologische variant in handen hebt. De lokale kringloop heeft veel kleding waar je prima kunt slagen. Of ga je liever online-shoppen? Dan bieden online webshops veel vintage kleding-alternatieven. En je kunt zelfs je feestkleding leasen! Of geef je er liever de voorkeur aan om je kledingkast eens lekker uit te stallen? Daar vind je namelijk vaak nog verbazingwekkend veel ongedragen toffe truitjes en jurken, die jouw doen schitteren tijdens de feestdagen!   

Flevolanders namen vorige week deel aan de challenge ‘’Help de ‘Groene’ Sint, kies voor een cadeau van zijn groene lijstje’’. Bijna 10 inwoners en ondernemers deden enthousiast mee. In één week bespaarden zij daarmee 2 kilo grondstoffen , in één maand 8 kilo grondstoffen en op jaarbasis 109 kilo grondstoffen. Dat is 59 kilo CO2.