Goede redenen om te gaan ondernemen

Vaak starten mensen hun onderneming omdat ze graag “eigen baas” willen zijn, of voornamelijk willen doen wat ze leuk vinden en daar (veel) geld mee verdienen.

Naast deze redenen hebben we nog een aantal argumenten die wellicht voor jou van toepassing kunnen zijn.

Je houdt van resultaat

Wanneer je met je eigen bedrijf bezig bent wil je natuurlijk ook resultaat behalen. Dit betekent dat je regelmatig bepaalde dingen zelf gedaan moet zien te krijgen! Hierbij zul je altijd moeten blijven afwegen of de taken die je gaat uitvoeren daadwerkelijk het gewenste resultaat gaan opleveren. Lekker een dagje aanmodderen brengt je niet verder!

Je bent gek op uitdagingen

Als ondernemer sta je telkens weer voor nieuwe uitdagingen. Je hoeft niet bang te zijn dat je in een sleur

Terecht komt, het leven van een ondernemer is nooit hetzelfde. Uitdagingen kunnen zijn dat je een financieringsbehoefte krijgt, je personeel gaat aannemen (en aansturen), marktonderzoe-ken gaat doen, grondstoffen gaat inkopen en nog veel meer uiteenlopende zaken. Je hebt een goede zelfdiscipline Die zeurende baas die altijd, maar achter je broek aan blijft lopen, daar ben je helemaal klaar mee! Vanaf nu zijn de deadlines belangrijk omdat jij dat zelf wilt, je uren deel je in op jouw ma-nier en je werkt op de momenten dat het jou uitkomt. Een goede zelfdiscipline helpt hierbij om alles effec-tief te laten verlopen. Je houdt van meerdere rollen Hiermee bedoelen we na-tuurlijk geen rollenspel, maar het komt wel in de buurt. Als ondernemer zal je regelmatig verschillende petten op moeten zetten. De ene keer doe je de administratie, dan ben je weer sales en de inkopers zal je ook regelmatig passen. Wat te denken van marketeer, web-designer, schrijver en onder-zoeken? De petten passen je allemaal… de één alleen wat beter dan de ander. Je bent nooit uitgeleerd Met je eigen onderneming blijf je altijd “studeren”. Je wilt nieuwe vaardigheden opdoen, je eigen routines verbeteren en steeds effectiever aan de slag gaan. Hiervoor zal je je gaan ont-wikkelen op verschillende gebieden zodat je jouw organisatie steeds blijft verbe-teren. Je houdt van innovatie en creatie Het voordeel van je eigen onderneming is dat jij zelf kunt bepalen hoe jouw be-drijf zich ontwikkelt. Je bent niet gebonden aan beperkin-gen en gaat altijd op zoek naar mooie innovatie manie-ren om je geld te verdienen. Succes kent geen grenzen, dus leef je uit! Je bent helemaal klaar met die files Wanneer je dagelijks naar kantoor moet dan bestaat de kans dat je regelmatig in de file staat, zeker wanneer je buiten je woonplaats werkt. Hoeveel tijd gaat daar wel niet mee verloren? Als je voor jezelf begint dan is de kans groot dat je werkge-bied in en rondom je woon-plaats is. Wellicht start je zelfs wel vanaf huis, dus dan is je reistijd nagenoeg nihil. Deze tijd kun je weer gebrui-ken voor andere dingen! Je hebt financieel grotere dromen dan “de baas” kan betalen Natuurlijk gaat het bij onder-nemen niet alleen om geld verdienen. Maar zodra je geld verdient als ondernemer is de winst voor jou, er wor-den niet allerlei overhead en collega’s van betaald. Je kunt op deze manier een leuk le-ven opbouwen, sparen voor jouw toekomst en je eigen pensioen bepalen.


Onze Ambassadeurs