Prinses Beatrix opent molen De Vlijt

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagochtend 4 september molen De Vlijt in Zuidwolde.

Beltmolen De Vlijt, ook wel de Meule van Wassens, was twintig jaar buiten gebruik. Door inwoners van Zuidwolde werd de Stichting De Meule van Wassens opgericht met als doel het monument aan te kopen en te restaureren. Met giften en subsidies werd de molen door de stichting gekocht. De restauratie ging in december 2018 van start en sinds januari 2020 draait de molen weer.

Prinses Beatrix spreekt na de openingshandeling met molenaars in opleiding en zeer ervaren molenaars over de werking van de korenmolen en het molenaarsambacht. Daarna gaat de Prinses in gesprek met medewerkers van het molenbouwbedrijf, bestuur en vrijwilligers over de restauratie en de toekomst van de molen.

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de Vereniging De Hollandsche Molen.

Tijdens het bezoek worden de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.
Onze Ambassadeurs