Gemeente investeert miljoenen om fietsen te promoten

Geschreven door Redactie

Het stadsbestuur van Almere wil 12,4 miljoen euro investeren om het fietsen aantrekkelijker te maken. Als het aan het stadsbestuur ligt worden er een aantal fietsbruggen verbreed en ook een aantal nieuwe fietsbruggen gebouwd.

Bovendien moeten er 350 overdekte fietsparkeerplaatsen bij station Almere Poort komen. De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Het college wil de nieuwe fietsbruggen over de Hoge Vaart, Lage Vaart en Koppeldreef. Ook moet het Spoorbaanpad van Parkwijk tot het centrum van Almere Buiten worden verbreed. Verder wil het college de fietsbrug over de Olstgracht, de fietsroute over Tsjaikowskypad en Giethoornpad en een deel van het Fongerspad langs het Lumièrepark verbreden.

In 2022 wordt een start gemaakt om de verkeersveiligheid op de Evenaar in Almere Buiten aan te pakken. Omwonenden klagen al jaren over de onveiligheid van de weg. Veel van hen zeggen dat er veel (bijna) ongelukken gebeuren.

De plannen moeten in 2021 en 2022 worden uitgevoerd. De projecten worden betaald uit het Mobiliteits- en Infrastructuurprogramma (MIPA). Het MIPA is een uitwerking die uit de nieuwe Mobiliteitsvisie die de gemeenteraad in september heeft vastgesteld.