Tips van de boswachters

Geschreven door Redactie

Hou je overal aan de basisregels, zoals 1,5 meter afstand houden en vaak je handen wassen. Laat je testen bij klachten die passen bij corona. Geef elkaar de ruimte, dus mijd drukke gebieden en drukke tijdstippen en ga weg als je ziet dat het ergens lastig wordt om afstand te bewaren.

Maar houd ook rekening met afsluitingen of eenrichtingverkeer op plekken waar het niet mogelijk is om afstand te houden, zoals uitkijktorens en smalle paden. En volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op.

Alle excursies en evenementen tot 15 maart 2021 zijn geannuleerd. Iedereen die in deze periode een excursie heeft geboekt, krijgt binnenkort het betaalde bedrag teruggestort.  De Buitencentra, het Boomkroonpad (incl. Pixi), informatiecentra en monumenten zijn weer open. De vakantiewoningen van Buitenleven Vakanties zijn open. De meeste kampeerterreinen zijn sinds eind oktober gesloten, maar een paar blijven open voor winterkamperen. Online reserveren is verplicht voor de kampeerterreinen, dus kom niet op de bonnefooi. De paalkampeerterreinen blijven gesloten.

Houd voldoende afstand, ga niet in groepen en houd rekening met andere bezoekers. Let ook op de toegangsregels op de borden bij de ingang van een gebied. Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan verrassen door de tips van boswachters uit het hele land! Ze delen hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Een tocht langs de historische parels van ons landschap, prachtige wandelroutes, de mooiste fietsroutes, hotspots voor de vogelliefhebber en speelplekken waar de kinderen lekker kunnen uitrazen. Ontdek onbekende streken

Onze Ambassadeurs