Almeerder op kandidatenlijst 50PLUS voor Kamerverkiezingen

Geschreven door Redactie

Almeerder Marc van Rooij staat voor seniorenpartij 50PLUS op de zevende plek van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Van Rooij is nu Statenlid in Flevoland voor dezelfde partij. Onlangs werd na een motie van 50 PLUS 100.000 euro vrijgemaakt voor een onderzoek naar levensloopbestendige woningen in de provincie.


Van Rooij zegt tevreden te zijn met zijn plek op de lijst. "De partij geeft aan vertrouwen in mij te hebben door mij een plek in de top 10 te geven en dat is fijn. Ik weet niet of het een verkiesbare plek is. Zoals het er nu voorstaat zal het wel een hele uitdaging worden. Maar we zullen zien wat er gebeurt", aldus de Almeerder. 


De 57-jarige ondernemer heeft in het verleden hoogoplopende ruzie met de gemeente Almere gehad. Hij nam het initiatief om de Floriade naar Almere te halen en toen dat lukte, werd hij adviseur van de toenmalige wethouder. Dat duurde tot 2015, toen de gemeente vroegtijdig de overeenkomst met Van Rooij opzegde. Een juridische strijd volgde, waarbij Van Rooij aan het kortste eind trok.

Onze Ambassadeurs