"Meditatie zorgt dat ik kan leven in het nu, ook in deze tijd met corona"

Geschreven door Redactie

"Meditatie zorgt ervoor dat ik in het hier en nu kan blijven. Dat is lastig in deze ingewikkelde tijd, met corona." Dat zegt Richarda Westvoorde van Sangha Almere, een meditatie-oefengroep in Almere.

"We hebben het te doen met wat er wel is. Vandaag is vandaag. Het enige dat telt is hier en nu, waar je kunt zijn zonder zorgen voor de toekomst en piekeren over het verleden. Dat heb ik veel gedaan. Maar ik kan nu denken: nu is nu", aldus Westvoorde.

Sangha

Sangha Almere is een oefengemeenschap waar mensen samenkomen om te mediteren in de tempel in Almere Buiten. "Sangha volgt de leer van boeddhist Thich Nhat Hanh. Het is zijn missie om het boeddhisme voor iedereen toegankelijk te maken, om het ook in de dagelijkse praktijk te kunnen gebruiken", legt Westvoorde uit.

Nog niet samen mediteren in de tempel

Normaal gesproken komt Sangha Almere elke dinsdagavond samen in de tempel om met elkaar te mediteren. Tijdens de coronacrisis kwam de gemeenschap alleen online samen. Vanaf 1 juli worden de coronamaatregelen rond samenkomsten versoepeld en mogen religieuze organisaties 100 gasten ontvangen. Westvoorde: "Wij gaan op 1 juli nog niet terug naar de tempel. We hebben eerst vakantie. We kijken wel in augustus hoe het verder gaat."

Onze Ambassadeurs