Hardrijder zonder rijbewijs negeert stopteken en scoort in drugstest

Geschreven door Redactie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige Almeerder betrapt op een flinke snelheidsovertreding op de A6 bij Lelystad.

De bestuurder reed met meer dan 200 kilometer per uur richting Almere.


Bij Almere zette de politie het stopbord aan, maar de man negeerde dat en paste alleen zijn snelheid aan. De agenten volgden de wagen via de Hoge Ring de Stripheldenbuurt in. Daar besloot de man pas na een rondje door de buurt gehoor te geven aan de blauwe zwaailampen en de melding op het stopbord.


Auto voorlopig kwijt

Vervolgens bleek dat de man in augustus al was betrapt op een flinke snelheidsovertreding. Hij had toen zijn rijbewijs moeten inleveren, maar had dat niet gedaan. Dat betekent dat hij niet achter het stuur had mogen zitten. Ook nu had hij het rijbewijs niet bij zich. De agenten namen daarop zijn BMW 5X in bewaring. Die krijgt hij pas terug als hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd en de sleep- en stallingskosten heeft betaald.


De speekseltest liet vervolgens een positief resultaat zien op vier van de vijf drugs waarop wordt gecontroleerd. De Almeerder werd daarom aangehouden voor verder onderzoek, waaronder bloedafname, om vast te stellen hoeveel verdovende middelen hij in zijn lichaam had.


De man kan rekenen op boetes voor het rijden terwijl het rijbewijs ingevorderd was, het overschrijden van de maximumsnelheid en het negeren van het stopteken. Als de bloedtest laat zien dat hij onder invloed achter het stuur zat, krijgt hij ook daarvoor nog een boete.

Onze Ambassadeurs