Films van Het Nieuwe Filmhuis thuis bekijken in de online filmzaal

Geschreven door Redactie


Films van Het Nieuwe Filmhuis thuis bekijken in de online filmzaal  

On demand arthouse films kijken


Arthouse films kun je vanaf nu ook thuis kijken. Het Nieuwe Filmhuis van de bibliotheek biedt een selectie van de nieuwste films on demand aan. Ze zijn tegen betaling te zien via PICL, een initiatief van 37 Nederlandse filmtheaters. Er staan typische filmtheaterfilms op die niet bij reguliere aanbieders te vinden zijn. Met een paar muisklikken heb je de film op je computer, tablet of TV. De prijs is vergelijkbaar met een bioscoopkaartje: 8:50 euro.  


Programmeur Levien van Oorschot: “Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen vanuit het RIVM waren wij genoodzaakt alle filmvoorstellingen in onze zalen al tot twee keer toe af te gelasten. Via PICL bieden we onze bezoekers toch de mogelijkheid om onze films te zien: Het Nieuwe Filmhuis, maar dan thuis. Ook als we open zijn, blijft deze zaal een belangrijke aanvulling. Het overkomt onze vaste gasten wel eens dat ze een film graag willen zien maar dat die uit roulatie is voordat ze in de gelegenheid zijn naar de stad te gaan. Op deze manier bieden wij hen de mogelijkheid om deze filmpareltjes ook thuis te kijken.” 


PICL is een samenwerking tussen 37 Nederlandse filmhuizen en de Stichting Nederlandse Filmpromotie, opgericht door Anke van Diejen en Noortje van de Sande. Mensen die er alles aan doen om hun enthousiasme voor film over te brengen op anderen. 

PICL is te vinden via de website van De Nieuwe Bibliotheek en via picl.nl.

Onze Ambassadeurs