Stadhuispromenade krijgt 110 meter lange bank

Geschreven door Redactie

De Stadhuispromenade in Almere krijgt een 110 meter lange bank. Ontwerper LOLA Landscape Architects heeft vrijdag het definitieve ontwerp bekendgemaakt voor de plek die nu nog een asfaltvlakte is. 


In mei vorig jaar werd al een tijdelijk ontwerp gepresenteerd. Dat is samengesteld op basis van ideeën van 226 Almeerders.

Zij zien graag een romantisch park voor zich. Het is de bedoeling dat de Stadhuispromenade een groene plek wordt, met veel bloemen en planten. Een fijne plek om te lezen, te eten of te rusten, zegt de gemeente. 


Het asfalt wordt verwijderd en de stenen die op het plein liggen, worden gebruikt om paden aan te leggen in het nieuwe ontwerp. De bomen die nu op het plein staan worden voor een deel verhuisd naar de parkeerplaats achter het stadhuis. Ongeveer de helft van de 23 stuks gaat naar de bomenbank. 


Er staat nu twee keer per week een markt op de promenade. Waar de marktkramen heen moeten, is nog niet bekend. De marktkooplui maakten zich hier eerder al grote zorgen over. Naar verwachting starten de werkzaamheden januari 2021. De planning is dat de nieuwe Stadhuispromenade in juli 2021 af is.