Afschaffen betaald parkeren Buiten

Geschreven door Redactie

Leefbaar Almere pleitte afgelopen donderdagavond op de Politieke Markt voor het afschaffen van betaald parkeren in Almere Buiten.

Daarmee zouden de ondernemers meer bezoekers kunnen krijgen. De raad vergaderde over de plannen om het centrum van Buiten te ontwikkelen.

"In Poort, Hout, Nobelhorst, Oosterwold en Haven is geen betaald parkeren", stelde Frits Huis. "Waarom dan wel die uitzondering in Buiten? Zonder betaald parkeren kunnen de winkeliers zich in Buiten veel beter ontpolooien." 

Het college legde een toekomstvisie voor aan de raad, waarin staat dat het centrum van Buiten moet uitgroeien tot een aantrekkelijk stedelijk knooppunt. Het gebied moet als één gebied optimaal benut worden met behoud van het eigen karakter voor Doemere en Buitenmere. Zo zal een aantrekkelijk gebied voor tot stand komen voor Almeerders die zoeken naar comfortabel, ontspannen stedelijk wonen en een aantrekkelijk en gevarieerd woningaanbod. 

Alle partijen omarmden dit plan. Op details willen partijen de visie nog wel bijsturen. Zo opperde de VVD een plan voor een kartbaan, wil de ChristenUnie dat de kerk de Drieklank en het Leger des Heils bij de plannen wordt betrokken en pleitten de Partij voor de Dieren, SP en PvdA voor betaalbare sociale woningbouw of compensatie daarvoor in andere stadsdelen. 

Onze Ambassadeurs