OM wil dat oud-tbs'er opnieuw instelling ingaat na heftige steekpartij

Geschreven door Redactie

Een Almeerse oud-tbs'er die op 11 augustus in Almere Buiten een man met een mes in de hals, rug, arm en borst stak, moet wat het Openbaar Ministerie betreft opnieuw een tbs-instelling in. De verdachte meldde zich een dag na de steekpartij op het politiebureau in Hardenberg.

De 45-jarige verdachte had nog geld tegoed van het slachtoffer. Ze spraken af op 11 augustus en in de auto zocht de verdachte naar zijn identiteitsbewijs. Die zou het slachtoffer van hem hebben afgenomen. Opeens voelde het slachtoffer pijn in zijn hals.

Het slachtoffer belandde op straat terwijl de verdachte er met zijn auto vandoor ging. Het neersteken was niet de bedoeling, zei de 45-jarige man vrijdag tegen de rechters in Lelystad. Hij draaide door op dat moment. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen opgenomen in het AMC en lag drie dagen in het ziekenhuis. Hij herstelde nagenoeg volledig van zijn verwondingen.

De verdachte lijdt aan een psychische stoornis die verergert als hij drugs gebruikt. De avond voor het incident had hij coke gebruikt. De Almeerder was al eens behandeld aan die stoornis. Eind 2017 was zijn tbs-behandeling met dwangverpleging afgerond. Die had hij opgelegd gekregen voor een poging tot doodslag. Wat de officier van justitie betreft gaat de man terug de kliniek in om de maatschappij opnieuw tegen hem te beschermen. Ze eiste tbs met voorwaarden.

Zijn raadsvrouw benadrukte dat de verdachte oprecht spijt heeft van het gebeuren. En dat het inmiddels beter met hem gaat nu hij vastzit en geen drugs kan gebruiken.
 De uitspraak volgt op 31 december.

Onze Ambassadeurs