Start bouw van twee circulaire bruggen op het Floriadeterrein

Geschreven door Redactie

Bruggencampus Flevoland-Floriade, een initiatief van provincie Flevoland en gemeente Almere, en Reimert Bouw en Infrastructuur starten met de bouw van twee circulaire bruggen op het Floriadeterrein. Met het verkrijgen van de omgevingsvergunningen is de volgende belangrijke stap gezet naar de realisatie van de ‘Beverbrug’ en ‘Rondje Weerwaterbrug’.


“Wij zijn trots dat het bouwen van beide bruggen nu in zicht komt. Het ontwerp wordt afgerond, dat is een kwestie van de puntjes op de i zetten en volgens de planning starten we dan in juli met de bouw”, zegt projectmanager Dirk van Hoef van Reimert. Reimert is vorig jaar gekozen als winnende partij om de twee bruggen te bouwen. Doorslaggevend waren het gebruik van reststromen uit Almere en de unieke vormgeving van de bruggen, ontworpen door de Almeerse architect René van Zuuk. 


De bruggen worden grotendeels gemaakt van materiaal uit Almeerse reststromen. De grondstoffen krijgen zo een tweede leven waardoor een bijdrage wordt geleverd aan CO2-reductie en circulaire economie. Bijkomend voordeel in deze tijd is dat wij niet afhankelijk zijn van vertraging door import van grondstoffen en materialen”, aldus Van Hoef. 


Bruggencampus Flevoland-Floriade is de praktijkomgeving voor ontwikkeling en toepassing van innovatieve en circulaire bruggen. In Nederland moeten de komende jaren 40.000 bruggen worden vervangen. In dat kader wordt binnen de campus samen met de markt, onderwijs en wetenschap geïnnoveerd door bestaande bruggen en materialen een ‘tweede leven’ te geven, gebruik te maken van sensoring voor monitoring en via een gezamenlijk dataplatform-ontwerp, samenwerking en realisatie te optimaliseren.

Onze Ambassadeurs