Bekijk of de supermarkt in jouw gemeente met kerst open is

Geschreven door Redactie

Bijna de helft van de supermarkten in Nederland is dit jaar open op eerste kerstdag, een veel groter percentage dan vorig jaar. Ook hebben meer supermarkten hun openingstijden verruimd. In Flevoland zijn de verschillen per gemeente groot.

Almeerders die op het laatste moment nog wat moeten halen kunnen in 89 procent van de supermarkten terecht. Urkers en inwoners van Zeewolde en Noordoostpolder moeten uitwijken naar een andere gemeente, mochten ze nog wat willen kopen. Dat blijkt uit cijfers van openingstijden.nl, op een rijtje gezet door LocalFocus. In Lelystad is zo'n twee derde van de supers open.


Op tweede kerstdag zijn er meer mogelijkheden. Dan zijn in Lelystad, Almere en Zeewolde alle supermarkten open. In Dronten en Noordoostpolder is ongeveer twee derde open. Op Urk zijn ook op tweede kerstdag alle supermarkten dicht. Kijk hier of jouw buurtsuper open is, hieronder zie je hoeveel supermarkten er open zijn in jouw gemeente. 


Om drukte te voorkomen, zijn sommige supermarkten langer open. Een aantal filialen van Albert Heijn in Almere is de hele week, dus ook met kerst, geopend tot 23.45 uur. De Spar in Almere is op eerste kerstdag zelfs tot middernacht open. In Lelystad is een aantal supermarkten tot 23.00 uur open op eerste kerstdag. 



Onze Ambassadeurs