Fietsersbond wil weten waar fietsers onveilige situaties tegenkomen

Geschreven door Redactie

De Fietsersbond Flevoland houdt een enquête om erachter te komen waar fietsers in de provincie onveilige verkeerssituaties tegenkomen. De vragenlijst staat sinds deze week online.

Met de uitkomsten wordt door de vrijwilligers van de Fietsersbond een zogeheten Fietsvisie opgesteld.

Die wordt aangeboden aan de provincie. De hoop is dat de visie wordt meegenomen in de omgevingsvisie, zodat iets gedaan kan worden aan de onveilige situaties. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 wordt de Fietsvisie ook aangeboden aan de politieke partijen. Doel daarvan is dat de partijen de uitkomsten meenemen in het partijprogramma.

"De Fietsersbond wil dat de enquête door zo veel mogelijk mensen ingevuld wordt, om een zo nauwkeurig mogelijke visie op te zetten. De lokale vrijwilligers hebben al heel veel kennis, maar de ervaringen van de bewoners blijven het belangrijkste", zegt de organisatie.

Op de website van die Fietsersbond Flevoland is de enquête te vinden. Die kan tot eind januari per gemeente worden ingevuld. In februari worden de resultaten verwacht. Het onderzoek vloeit voort uit een pilot in Amersfoort. Die was volgens de Fietsersbond erg succesvol.