Bevroren autoslot, wat nu?

Geschreven door Redactie

Stel je voor… het is kei en keikoud buiten. Je moet naar je werk en komt bij de auto aan. Het is nog donker buiten en je wil graag de auto in om op te warmen. Maar het lukt niet! Je sleutel wil het slot niet in of het slot wil niet draaien. Hij is vastgevroren. Wat nu?

Er zijn gelukkig middeltjes waarmee je het slot weer kunt ontdooien! Deze zijn al voor een paar euro verkrijgbaar! Bijvoorbeeld bij Halfords, Praxis of Bol.com. Dit vloeibare middel komt in spray of schenkvorm. Met de spray kun je het op het slot spuiten waardoor het ontdooit na een aantal seconden. Met de schermvorm komt het met een klein rietje waarmee je het echt in het slot kunt doen. In beide gevallen moet je na het gebruiken een aantal seconden wachten voor de werking.

Ook als je denkt dat het is ingewerkt en je de deur wil openmaken, is het verstandig om niet meteen heel veel druk uit te oefenen. Begin rustig en bouw het op, totdat je voelt dat het slot verder gaat of juist vast blijft zitten. Het kan zo zijn dat je nogmaals met de slotontdooier erin moet om het helemaal open te krijgen.


Onze Ambassadeurs