Parkeerautomaten in Buiten worden aangepast

Geschreven door Redactie

Veel bezoekers die hun auto parkeren in het centrum van Almere Buiten zijn niet tevreden over de parkeerautomaten op straat. De snelheid, werking en leesbaarheid van de apparaten laat vaak te wensen over. Het Parkeerbedrijf werkt daarom aan de verbetering van de apparatuur.


De klachten zijn naar voren gekomen in een enquête die de gemeente Almere heeft uitgevoerd onder mensen die hun auto parkeren in winkelcentrum BuitenMere en woonboulevard DoeMere. Het doel van de enquête was om in kaart te brengen hoe de parkeermogelijkheden in het stadsdeel verbeterd kunnen worden. 


Zo'n 2.000 mensen hebben hun mening gegeven. Een groot deel daarvan geeft aan over het algemeen wel tevreden te zijn met de mogelijkheden en voorzieningen om te parkeren. Vooral over de parkeergarages zijn Almeerders te spreken. Er is volgens een meerderheid van de respondenten genoeg plek en de garages zijn schoon, veilig en goed verlicht. Bij parkeren op straat lopen mensen dus wel soms tegen problemen aan. 


Betaald parkeren 

Hoewel het onderzoek niet specifiek over betaald parkeren ging, hebben veel respondenten toch aangegeven dat ze zouden willen dat het betaald parkeren wordt veranderd. Sommige mensen zouden bijvoorbeeld graag zien dat het centrum een blauwe zone wordt, anderen dat het tarief wordt aangepast of dat het betaald parkeren helemaal wordt afgeschaft.


Alle resultaten uit de enquête zijn te lezen in de rapportage van het onderzoek.

Onze Ambassadeurs