IkPas: ‘Dry January’ start op 1 januari

Geschreven door Redactie

Ga je de uitdaging aan om bewuster om te gaan met alcohol? Doe dan vanaf 1 januari mee aan 'Dry January' en zet het alcoholgebruik een maand lang op pauze.

Deelnemers worden tijdens deze ‘Dry January’ bewuster van de keuze om wel of niet te drinken. Ook worden er vastgeroeste patronen doorbroken en is alcohol niet meer vanzelfsprekend.


Aanmelden kan via www.ikpas.nl. Deelnemers krijgen daarna onder meer toegang tot artikelen, alcoholvrije recepten, handige tips en nuttige weetjes. Er is ook de mogelijkheid om als team aan de slag te gaan. Deelnemers uit eerdere jaren, ervaren lichamelijke voordelen. Zo voelt 62% zich bijvoorbeeld fysiek fitter, slaapt 55% van de deelnemers beter en verliest 32% gewicht. Een groot aantal deelnemers drinkt na deelname bewust ook minder alcohol dan daarvoor. Iwan van der Pol (ervaringsdeskundige) en Ester Teunen (Preventiedeskundige bij Brijder) nodigen je uit om samen met andere nieuwsgierigen de uitdaging aan te gaan. Op 29 december om 19:30 uur is een online startbijeenkomst (via Zoom). Tijdens deze bijeenkomst delen zij tips & trics en vergroten zij je kennis over alcohol. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar preventie@brijder.nl. 


Uit het onderzoek ‘Kennismonitor Alcohol’ van het Trimbos-instituut blijkt dat de meeste mensen niet weten dat alcohol het risico op kanker, dementie of een miskraam vergroot. Het onderzoek laat ook zien dat overmatige en zware drinkers het moeilijker vinden om zelf geen alcohol te drinken als anderen dat wel doen. Ben je benieuwd naar jouw kennis over alcohol? Doe dan via www.alcoholinfo.nl de kennisquiz. 

Onze Ambassadeurs