Kleurrijke pilaren van Snoepkunstenaar moeten weg

Geschreven door Redactie

De felgekleurde pilaren bij Station Almere Buiten gaan verdwijnen. De palen zijn 4,5 jaar geleden bewerkt door 'De Snoepkunstenaar', die liever anoniem wil blijven.

Volgens de kunstenaar heeft de gemeente Almere laten weten dat de vier meter hoge palen niet passen in het renovatieplan van het stationsgebied.


De gemeente wil de kleurrijke pilaren wel bewaren. Hoe dat gaat gebeuren is nog onduidelijk. De Snoepkunstenaar praat deze week met de gemeente over de toekomst van de palen. De kunstwerken verwijzen naar de verschillende buurten van Almere Buiten. Inwoners van dat stadsdeel mochten destijds stemmen over het ontwerp. 

Het gebied rond het station wordt volledig gerenoveerd. Het centrum van Buiten moet aantrekkelijk worden voor bewoners, het winkelend publiek en reizigers. Lokale kunstenaars gaan de twee spooronderdoorgangen bij station Almere Buiten opknappen.

Onze Ambassadeurs