City FC laat dure punten liggen tegen FC Eindhoven

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven teleurstellend gelijkgespeeld. In het Yanmar stadion kwam de ploeg van Ole Tobiasen niet verder dan 0-0.

Door het gelijke spel lopen de Almeerders een punt in op koploper Cambuur (dat thuis verloor FC Volendam), maar wist De Graafschap dankzij De Graafschap dankzij een zege op Telstar twee punten in te lopen op de Almeerders.

In de eerste helft had Almere City FC veel balbezit, maar wist het nauwelijks gevaarlijk te worden (behoudens een hard schot van de Belg Xian Emmers, dat net naast ging). Grote tegenvaller voor de thuisploeg was het geblesseerd uitvallen van rechtsback Radinio Balker na een half uur spelen.

Ook in de tweede helft mocht Almere City FC de bal hebben van FC Eindhoven, maar wist de ploeg van Tobiasen weer nauwelijks gevaarlijk te worden. In de slotfase kregen Verheydt en Bouyaghlafen nog wel kansen, maar het bleef 0-0. Als Almere de wedstrijd had gewonnen, dan hadden ze de tweede periodetitel gewonnen. Het was de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, die Almere afsluit met 44 punten uit 19 gespeelde wedstrijden.

Onze krant nog niet ontvangen?