Restaurants over langere lockdown: 'Niet verrassend, wel balen'

Geschreven door Redactie

De lockdown wordt met nog eens drie weken verlengd, althans: alles wijst daarop. Restaurants in Flevoland kijken daar niet van op, maar balen er wel van.

Yuk-Ha Tang van Wokrestaurant Tang Dynastie in Almere Buiten ziet de bui al hangen. "Dat we langer dicht moeten blijven, is vervelend. Ook al was het te verwachten", zegt Tang. Volgens haar is elke dag langer dicht een dag moeilijker.

Carl Swillens van Pier 16 in Nagele hoopt ook op betere tijden. Pier 16 is helemaal dicht en doet ook niet aan bezorging. Een deel van het personeel werkt momenteel voor coronateststraten. "Bedienend personeel en koks zijn bezig wattenstaafjes in neuzen te duwen", zegt Swillens. "Andere medewerkers staan in supermarkten of werken in de bezorging." Ook Guido Botter van restaurant De Brass in Lelystad baalt van de verlenging. Maar hij snapt dat cafés het nog slechter hebben "Wij mogen nog zeven dagen per week eten bezorgen, maar de natte horeca kan helemaal niks."


Onze krant nog niet ontvangen?