Veel minder faillissementen in eerste coronajaar

Geschreven door Redactie

Ondanks de coronacrisis is het aantal faillissementen in de afgelopen twintig jaar niet zo laag geweest als nu. Dat blijkt uit cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). In Flevoland gingen vorig jaar 69 bedrijven failliet. In 2019 waren dat er nog 94.

Volgens het CBS kon het aantal faillissementen in het eerste coronajaar zo beperkt blijven dankzij de financiƫle steun van de overheid waarop ondernemers een beroep kunnen doen.

Het aantal ondernemers dat zelf besloot om de stekker eruit te trekken in 2020 is wel toegenomen in vergelijking met 2019. In Flevoland lag het aandeel stoppers 5 tot 10 procent hoger dan in het voorgaande jaar. Daar staat tegenover dat er ook meer bedrijven gestart zijn. Over de exacte aantallen in Flevoland kan de Kamer van Koophandel nog niets zeggen, maar de toename ligt tussen de nul en tien procent ten opzichte van 2019.


Onze krant nog niet ontvangen?