PVV wil publieke omroep afschaffen

Geschreven door Redactie

Als het aan de PVV ligt wordt de publieke omroep afgeschaft. Dit blijkt uit het nieuwe partijprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen, dat zaterdag is gepresenteerd. Of dit plan ook daadwerkelijk kan worden gerealiseerd is nog maar zeer de vraag.

De PVV staat er, twee maanden voor de landelijke verkiezingen, goed voor. Uit peiling blijkt dat de partij van Geert Wilders momenteel tweede staat.

Een van de speerpunten van het programma van de PVV is het opheffen van de NPO. "Waarom liggen de kerstboom en het paasfeest onder vuur, terwijl we wel hele tv-uitzendingen zien over de ramadan? Het is de wereld op zijn kop. Deze politiek-correcte afbraak van onze eigen identiteit krijgt vaak steun vanuit het onderwijs en de publieke omroep. Mede daarom moet die publieke omroep worden afgeschaft", zo is te lezen in het verkiezingsprogramma 2021 - 2025.

Opmerkelijk is dat Geert Wilders, de leider van PVV, wel de nieuwe omroep 'Ongehoord Nederland' steunt die ook een plekje binnen het publieke bestel wil hebben. Wilders: "De PVV heeft helemaal niets met die verschrikkelijke publieke omroep waar je het Nederland van de Amsterdamse grachtengordel ziet: één grote fake-news-fabriek met linkse liberalen, politiek correcte blaaskaken van de Vara tot Wnl, waar het echte Nederland verzwegen en weggemoffeld wordt. Waar onze eigen tradities als Sinterklaas en Zwarte Piet ondergeschikt zijn aan de Ramadan en het Suikerfeest, waar de barbaarsheid van de islam wordt verzwegen net als de haat van de Palestijnen tegen de helden uit Israël of de donkere kanten van de multiculturele hel met hun racistische geweld tegen blanke Nederlanders."

Daarom wil de PVV de publieke omroep afschaffen. Maar tot die tijd is er nu een kans op verbetering. Joost Niemöller en Arnold Karskens, twee helden en topjournalisten, beginnen een eigen omroep met de naam Ongehoord Nederland. Ik steun dat dappere initiatief en ik hoop u ook", aldus Wilders.

Onze krant nog niet ontvangen?