FNV voert actie voor hoger minimumloon

Geschreven door Redactie

Kaderleden van vakbond FNV voeren zaterdag in Flevoland actie voor een hoger minimumloon.

In Almere, Lelystad en Emmeloord worden posters opgehangen, waarop wordt gepleit voor een minimumloon van tenminste 14 euro per uur.

Ook wordt met krijt op straten en trottoirs opgeroepen het minimumloon te verhogen. De campagne is speciaal gericht op de komende Tweede Kamerverkiezingen.


Volgens de FNV moeten zo'n twee miljoen Nederlanders rondkomen van een minimumloon. Op dit moment staat dat op 10,24 euro bruto per uur. Volgens de vakbond is de koopkracht van mensen met een minimumloon sinds eind jaren '70 met 20 procent gedaald en is het achtergebleven bij de gemiddelde loonstijging.


In totaal wordt zaterdag op 15 plekken in het land campagne gevoegd. De FNV begint verder nog met een online petitie. De landelijke politiek krijgt de resultaten van deze petitie voor de verkiezingen van 17 maart aangeboden.


Bijna alle politieke partijen hebben een verhoging van het minimumloon in hun verkiezingsprogramma staan, maar volgens de FNV gaan ze niet verder dan een paar procent. De bond vindt dit te weinig.

Onze Ambassadeurs