Door de lockdown zijn meer tieners hun eigen bedrijf begonnen

Geschreven door Redactie

Terwijl sommige bedrijven sinds het begin van de coronaviruscrisis is afgenomen, stijgt het aantal nieuwe bedrijven dat door kinderen en tieners tot 20 jaar is gestart.

In maart en april van dit jaar startte deze leeftijdsgroep 2.139 nieuwe bedrijven, 137 meer dan in dezelfde maanden vorig jaar, meldt Trouw op basis van cijfers van de Kamer van Koophandel.


De coronaviruscrisis had een negatieve impact op het aantal startups in Nederland. Het totaal aantal nieuwe bedrijven is in met 14 procent afgenomen ten opzichte van het jaar ervoor, en zelfs met 34 procent in april. Maar niet onder jongeren. In de afgelopen jaren starten steeds meer kinderen een eigen bedrijf. In de afgelopen vijf jaar is het aantal bedrijven dat is gestart door kinderen van 20 jaar of jonger gestegen van minder dan 5 duizend naar 12.972. Er wordt veel online besteld tijdens de lockdown. Jonge ondernemers zien deze ontwikkeling en grijpen hun kans. Het kan ook een rol spelen dat sommige jongeren hun bijbaan zijn kwijtgeraakt en een andere manier vinden om geld te verdienen.