Verkoop Intertoys XXL-winkel Almere

Geschreven door Redactie

Aankomende week zal de XXL-winkel van Intertoys aan de Stationsstraat in Almere overgedragen worden aan ToyChamp. De winkel is onderdeel van een plan dat uit twee stappen bevat. Op 13 juli zijn er al diverse winkels overgedragen, zoals die in Hoofddorp, Breda, Retailpark Roermond, Middelburg, Utrecht en Rotterdam Alexandrium. 

De betrokken winkels blijven gesloten, zodat ze zo snel mogelijk omgebouwd kunnen worden naar het ToyChamp-concept. De medewerkers van de winkels gaan mee naar ToyChamp.

De CEO van Intertoys, Roland Armbruster, laat weten dat ‘de verkoop past in de strategische focus van het bedrijf om als een keten van middelgrote speelgoedwinkels in centraal gelegen (stedelijke) gebieden in heel Nederland aanwezig te zijn’. “Dit volgt mede uit Intertoy’s strategische focus en verdere afstemming op de internationale scope van het moederbedrijf Green Swan. Daarmee passen de Intertoys XXL-winkels met 1.000+ vierkante meter aan de rand van stedelijke agglomeraties niet meer in het Intertoys-concept.”

Na de herstart van Intertoys gaven ze al aan dat de winkelketen met ongeveer 200 winkels volledige dekking van de Nederlandse markt wilde bereiken. Zo’n 80 franchisewinkels zijn bij de keten aangesloten, naast de 134 winkels die geëxploiteerd worden door het bedrijf. Hierdoor kan de Intertoys een aantrekkelijke winkelbasis voor haar klanten bieden met middelgrote winkels, met name winkels op centrale stedelijke locaties.


Onze Ambassadeurs